2008. okt. 25.

Miss Mid nyomában


Forrás : http://www.looduskalender.ee/node/1741
Forrás : Hancock Wildlife Channel fórum



Valeri Dombrovski és Urmas elhatározták,hogy megkezdik Miss Mid felkutatását a jeladó utoljára közvetített kordinátái alapján illetve , a keresés előtt felkérték a jeladó gyártóját Microwave Inc.-t ,hogy számolják ki a további kordinátákat a helymeghatározás céljából. (A számítógép erre nem képes) Ezután a kordinátákat hozzáadták a jeladó által utoljára közvetített kordinátákhoz....így haladtak tovább egy 3,5 km-es szakaszon. A lehetséges helyszínre érve (búzatábla) a jelet nem hallották,bár a közelben lévő harkályok kopogása megzavarta Urmasékat is,mivel nagyon hasonlít a jeladó hangjához.Ezért felmásztak egy közeli szánaboglyára,Valerinek így sikerült tisztább jelet fogni.Továbbhaladtak,kb 400 métert,amikor észlelték,hogy elhaladtak a jel mellett....vagyis a jeladó valószínűleg a búzatáblán van.
Az egyre erősödő jelet követve Urmas és Valeri azon gondolkodott,hogy ásót ragadnak,amikor Valeri lehajolt és a sárból kiemelte a jeladót :( Egy traktor végigment rajta és belenyomta a sárba,ezért küldött gyengébb jeleket.
Nehéz megjósolni mi történhetett Miss Middel,a legvalószínűbb,hogy egy villanyoszlopon akart megpihenni de ahogy leszállhatott elképzelhető,hogy áramütés végzett vele. Miss Mid tetemét egy róka megtalálta és a mezőre vitte (a jeladóval együtt) . A tetemet elfogyasztotta a jeladó pedig a mezőn maradt....


Fotó : Urmas és Valeri Dombrovski